Les Big Byrd - Iran Iraq IKEA

Tina Rosenfink 00:00 11 Oct 2018

Min bästis skickade Two man gang till mig på messenger när den precis hade släppts. Jag glömde lyssna för jag har otroligt svårt att ta emot tips och länkar (det är ett under att jag ens skriver om musik jag får skickad till mig). Så det gick några veckor av “har du lyssnat än?” innan hon aggressivt satte på låten på sin skruttiga iphone och ett knastrigt:

Vårat gäng är bara du och jag

Alla andra kan dra åt helvete

kom ut ur högtalaren och jag *rös*. Varje chans vi fick spelade vi Les Big Byrd under sommaren 2017, och sedan dess har jag inte orkat lyssna på dem förrän nu. Jag har hållt mig borta. Det var en intensiv romans. Det blev för mycket.

Les Big Byrds nya album Iran Iraq IKEA är bra. Det är inte Two man gang-bra, men det är bra. Skivans bästa spår är A little more numb, I fucked up as a child och Eon. Iran Iraq IKEA är mer elektronisk än deras tidigare släpp, oförutsägbar och personlig. Jag tycker den låter lite 60-talspsykedelisk och det är en intressant riktning för bandet. Tyvärr så finns det ingen megahit på skivan men ingen trodde väl att någonting skulle kunna toppa Two man gang?

 

Kuriosa: Namnet Iran Iraq IKEA såg Åhlund på en slips i Berlin för länge sedan och har velat använda det sedan dess.

 

 
Skivbolag: 
Artist: 
2 Visa kommentarer (2)

Fler musikrecensioner

Ros – Peaches N Cream

Väntan på Ros debutalbum har varit lång, men är definitivt värd det. Tillsammans med producenten Von Haartman har de lyckats skulptera fram ett helt nyskapande sound.

Den bubblande trapen är byggd med precision och det borde vara alla nya artisters dröm att hitta ett så unikt sound redan vid första albumet. Det tio spår långa albumet präglas av kärlek, målmedvetenhet och självrespekt, i en genial kombination med hennes ärliga och enkla språk.