Lauran Hibberd – Garageband Hero

Emma Thimgren 12:09 24 Aug 2022

Lauran Hibberd är en av de artister som anammat poppunk-trenden fullkomligt. Så pass att hennes ironiska ton och rockiga driv har blivit en pastisch på genren och landar i en karikatyr på debutalbumet Garageband Hero.

Det är bitvis fyndigt och en underhållande upplevelse. Det är både medryckande och kitschigt lekfullt på titelspåret Garageband Hero, Hole In The Head och I’m Insecure. Albumet är en explosionsartad, hektisk och färgstark samling låtar, men utan andrum och balans. Dessutom är det överproducerat plastigt och saknar den charmiga och råa naivitet som hennes första EP hade. Det har avvikit för mycket från den tidigare musiken, ett klassiskt exempel på när det var bättre förr.

Istället för att vara ironiskt, känns det som att det blir just det som musiken försöker parodera. En produkt snarare än ett sound. Lite som när ett punkband tävlar i Melodifestivalen, ändamålet helgar inte medlen. De borde anammat lite mer less is more.

Det finns inte många spår kvar av den artist jag upptäckte 2019 på Way Out West. I dag hade hon inte längre platsat in där. Jag ber att få hänvisa till EP:n Everything is Dogs från samma år istället, en verklig indiepärla.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner