Lamb of God - Memento Mori

Christoffer Bertzell 22:13 28 Jun 2020

Hur många breakdowns kan du få med på en platta? Det är möjligt att Lamb of God omedvetet har lyckats ta sig in i Guinness rekordbok.

Åttonde albumet in i karriären och jänkarna ser ingen anledning att försöka ändra på sitt vinnande koncept. Det är förståeligt, de har varit med och perfekterat den amerikanska metalcore-genren från början, men det behöver nödvändigtvis inte betyda att de måste vara så förbaskat tråkiga.

För det är precis vad Memento Mori är. Tråkig. Redan två låtar in kan du läsa av musikens dramaturgi som om du satt med notbladet i näven. Först mot slutet av plattan när Chuck Billy thrashar till det och tempot för första gången dras upp blir det intressant. Det håller plattan ovanför ytan, men är allt för lite för att väga upp ett annars svagt album.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Summer Walker – Life On Earth

Efter debutalbumet Over It stod det klart att Atlanta hade fått en ny r&b-drottning. Summer Walkers inkännande slow jams har inte bara charmat fans världen över, hela OVO med Drake i spetsen har också fastnat. Det märkets inte minst när Drake hoppade på remixen av Summer Walkers magiska Girls Need Love. Men att bli känd över natt är inte lätt. I slutet av förra året ställde Walker in majoriteten av spelningarna på sin turné på grund av sin sociala ångest. Hon hintade också om att hon var klar med musiken för gott via sin Instagram.

The Jayhawks — Xoxo

Som inget annat band har The Jayhawks ingredienserna för att vara ett nytt The Band. Den genuina hantverksskickligheten. De musikaliska rötterna och en bredd som är häpnadsväckande. I Gary Louris en frontperson med gudabenådad förmåga att skriva till synes enkla midtempolåtar som redan i första strofen fångar med sin unika känslokrok, och som kryddas av ultimata vokalstämmor. En låtkatalog som därmed är fylld av klassiker och borde-vara-klassiker.

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!