Lamb of God - Memento Mori

Christoffer Bertzell 22:13 28 Jun 2020

Hur många breakdowns kan du få med på en platta? Det är möjligt att Lamb of God omedvetet har lyckats ta sig in i Guinness rekordbok.

Åttonde albumet in i karriären och jänkarna ser ingen anledning att försöka ändra på sitt vinnande koncept. Det är förståeligt, de har varit med och perfekterat den amerikanska metalcore-genren från början, men det behöver nödvändigtvis inte betyda att de måste vara så förbaskat tråkiga.

För det är precis vad Memento Mori är. Tråkig. Redan två låtar in kan du läsa av musikens dramaturgi som om du satt med notbladet i näven. Först mot slutet av plattan när Chuck Billy thrashar till det och tempot för första gången dras upp blir det intressant. Det håller plattan ovanför ytan, men är allt för lite för att väga upp ett annars svagt album.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Jonas Lundqvist - Dubbla Fantasier

Jonas Lundqvist har funnits på svenska musikscenen i snart 20 år. Med olika soloprojekt och som trummis i Bad Cash Quartet. Hans nya skiva Dubbla fantasier är vad jag skulle kalla vuxen tonårspop. Det är fina melodier, glatt och enkelt. Med Jocke Åhlund ( Teddybears och Les Big Byrd) som huvudsaklig producent låter det onekligen bra. 

Houman Sebghati – Skuldsaneringen

Det senaste året har den gamla generationens svenska rappare försökt hänga på och pånyttföda sina egna sedan länge döda karriärer genom den nya explosionen av svensk hiphop. Exempelvis Linda Pira, Stress eller Lilla Namo. Men Houman Sebghati tillhör inte den gamla generationen, han är mycket äldre än så. Och Sebghati försöker inte hänga på någonting nytt, snarare tvärtom. 

Franska trion - Är det konstigt?

Franska trions elfte album Är det konstigt? kan inte få annat än högsta betyg. Trion är också aktuell som ett av husbanden i årets säsong av På spåret och frontas av pianisten, sångaren och poeten Matti Ollikainen.