La La Superstar – Enjoy

Andreas Pettersson 12:01 19 Jun 2023

Kvartetten La La Superstar från Östersund har släppt sitt tredje egenutgivna album sedan debuten 2021, Enjoy. De ”fyra helt olika idioterna med olika inspirationskällor”, som de själva beskriver sig som, har en sak gemensamt – alla gillar stökig musik. Därav är resultatet punkigt och energiskt.

Enjoy består av 16 punkrockiga spår, inspelade i en bygdegård i Jämtland. De flesta är tack och lov ganska korta. Annars hade plattan nästan blivit lite väl seg att plöja igenom då många av låtarna är relativt lika varandra. Något som däremot varierar är sångrösten. På vissa låtar är den kvinnlig och på andra manlig. Några låtar innehåller dessutom båda röster. Detta är en positiv variation.

Det hörs att Östersundsbandet har inspirerats av älskvärda Jeffrey Lee Pierce och hans The Gun Club. Det hörs också att ungdomarna i La La Superstar är begåvade, men att få till lika bra punkrock som The Gun Club lyckades med under 1980-talet är så klart oerhört svårt.

Majoriteten av de 16 låtarna är ganska stökiga, men det är inget revolutionerande när det kommer till punk eller rock. Det låter lite som punkrock förväntas låta. Jag fick dock upp öronen för några låtar: Margiela, Observatory, Razorblades och den instrumentala V2. Fyra ljusglimtar i ett annars medelbra album. Kvartettens begåvning och vilja att sticka ut bland all kommersiell musik är däremot positiv och det känns lovande inför framtiden.

Så, ”lyssna och njut” vet jag tyvärr inte om jag bör säga till ett helt okej album. Det hade ju annars varit passande med tanke på titeln. Men ge det en chans, för det är alltid kul med ny ösig punk. Speciellt 2023.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner