La La Lars — II

Patrik Forshage 00:00 11 Jun 2019

De flesta trummisar skulle vara nöjda med ett CV som utöver Laakso och Markus Krunegårds band också rymmer en ständigt central roll hos Lykke Li. Inte Lars Skoglund, som i Oddjob också etablerat sig som jazzmusiker av rang. 

Under namnet La La Lars gör han alltså varm och melodisk instrumentaljazz, som är befriande okonstlad i sin inbjudande elegans. Melodislingan kan lika gärna spelas på en synth som på genrens mer traditionella instrument, och som instrumentalist breder inte Lars Skoglund ut sig särskilt. Med musiker som Goran Kajfes, Jonas Kullhammar och Johan Berthling i bandet garanteras hursomhelst såväl nyfikenhet och lekfullhet som stabilt sväng. Carl Bagge spelar ett strålande svängigt piano, och även lugnare låtar som Det skymmer domineras av de starka melodier som kan påminna om hur Georg Riedel eller Gunnar Svensson gjorde strålande funktionell jazz till svenska filmer och TV-program i slutet av 1960- och början av 1970-talet. Svängiga Vi ses igen (Part III) till exempel hade suttit fint på en Pippi Långstrump-soundtrack.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.