La La Lars — II

Patrik Forshage 00:00 11 Jun 2019

De flesta trummisar skulle vara nöjda med ett CV som utöver Laakso och Markus Krunegårds band också rymmer en ständigt central roll hos Lykke Li. Inte Lars Skoglund, som i Oddjob också etablerat sig som jazzmusiker av rang. 

Under namnet La La Lars gör han alltså varm och melodisk instrumentaljazz, som är befriande okonstlad i sin inbjudande elegans. Melodislingan kan lika gärna spelas på en synth som på genrens mer traditionella instrument, och som instrumentalist breder inte Lars Skoglund ut sig särskilt. Med musiker som Goran Kajfes, Jonas Kullhammar och Johan Berthling i bandet garanteras hursomhelst såväl nyfikenhet och lekfullhet som stabilt sväng. Carl Bagge spelar ett strålande svängigt piano, och även lugnare låtar som Det skymmer domineras av de starka melodier som kan påminna om hur Georg Riedel eller Gunnar Svensson gjorde strålande funktionell jazz till svenska filmer och TV-program i slutet av 1960- och början av 1970-talet. Svängiga Vi ses igen (Part III) till exempel hade suttit fint på en Pippi Långstrump-soundtrack.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.