Knivderby - Den första skörden

Tina Rosenfink 00:00 14 Jan 2019

Knivderby släpper sin sista skiva och det är inget dumt avslut på en lång karriär. Under snart tio års tid har bandet hunnit släppa nio album och totalt sjuttiotre låtar som lämnat ett stort avtryck på den svenska punkscenen. Så när jag fick höra att Den första skörden blir det sista projekt som bandet tar sig an tillsammans, så visste jag att det skulle vara ett stordådigt spektakel. Knivderby har producerat en rå, vass och punkig skiva som handlar om undergångsberättelser, romanser och fyllor, och såklart mycket mer. Skivans guldkorn är Tillbaks för att avsluta jobbet, den får mig att vilja hoppa mig svettig på deras sista spelning och fira av bandet.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.