Knife Knights - 1 Time Mirage

Armani Maleh 00:00 18 Sep 2018

Ishmael Butler och Erik Blood har skapat ett kinderägg med en överraskning full av elektroniska och RnB-influenser på sitt debutalbum 1 Time Mirage signerat deras gemensamma projekt Knife Knights. 

Plattan är lite som soundtracket till ett rymdäventyr, post-punk och modern soul på  samma gång. Tänk er en blandning av Kavinsky, Joy Division och Blood Orange. Jag förstår att det låter som en konstig blandning snarare än ett speciellt kärleksbarn, men det är verkligen det senare. 

Give You Game görs till guld med hjälp av Marquetta Miller och Stas THEE Boss och glider sömlöst in i Light Up Ahead (Time Mirage) som lika gärna borde användas i kyrkan som avslappningsband. Självklart vinner man mitt hjärta när man rappar över otraditionella hiphop-beats, men vem hade anat att det kunde innebära rim ackompanjerat av industriella trummor och dist på max? 

Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!