Knife Knights - 1 Time Mirage

Armani Maleh 00:00 18 Sep 2018

Ishmael Butler och Erik Blood har skapat ett kinderägg med en överraskning full av elektroniska och RnB-influenser på sitt debutalbum 1 Time Mirage signerat deras gemensamma projekt Knife Knights. 

Plattan är lite som soundtracket till ett rymdäventyr, post-punk och modern soul på  samma gång. Tänk er en blandning av Kavinsky, Joy Division och Blood Orange. Jag förstår att det låter som en konstig blandning snarare än ett speciellt kärleksbarn, men det är verkligen det senare. 

Give You Game görs till guld med hjälp av Marquetta Miller och Stas THEE Boss och glider sömlöst in i Light Up Ahead (Time Mirage) som lika gärna borde användas i kyrkan som avslappningsband. Självklart vinner man mitt hjärta när man rappar över otraditionella hiphop-beats, men vem hade anat att det kunde innebära rim ackompanjerat av industriella trummor och dist på max? 

Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kiran Leonard - Western Culture

Western Culture är den 23 åriga Kiran Leonards 17:de (!) album. Han släppte sitt första skiva utan ett skivbolag 2009, dvs. när han var 14 år (!). Och hans stora debut Bowler Hat Soup kom 2012, en skiva där han spelar 20 (!) olika instrument. Det är galet. Och svindlande. Jag måste samla mig lite. 

Peter Bjorn and John - Darker Days

När Peter Bjorn and John återvänder till sina rötter och ger varandra fritt utrymme på ett album när låtskapandet skett individuellt och fördelats jämlikt mellan medlemmarna blir resultatet naturligtvis spretigt.