Knife Knights - 1 Time Mirage

Armani Maleh 00:00 18 Sep 2018

Ishmael Butler och Erik Blood har skapat ett kinderägg med en överraskning full av elektroniska och RnB-influenser på sitt debutalbum 1 Time Mirage signerat deras gemensamma projekt Knife Knights. 

Plattan är lite som soundtracket till ett rymdäventyr, post-punk och modern soul på  samma gång. Tänk er en blandning av Kavinsky, Joy Division och Blood Orange. Jag förstår att det låter som en konstig blandning snarare än ett speciellt kärleksbarn, men det är verkligen det senare. 

Give You Game görs till guld med hjälp av Marquetta Miller och Stas THEE Boss och glider sömlöst in i Light Up Ahead (Time Mirage) som lika gärna borde användas i kyrkan som avslappningsband. Självklart vinner man mitt hjärta när man rappar över otraditionella hiphop-beats, men vem hade anat att det kunde innebära rim ackompanjerat av industriella trummor och dist på max? 

Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dagens julskiva — RuPaul

Under december åtar sig Nöjesguidens recensenter det otacksamma jobbet att välja julskivor åt omvärlden. Och se - någon mandel gömmer sig faktiskt i den gröten.