Kings of Convenience - Peace Or Love

Raffaella Lindström 00:00 18 Jun 2021

Jag minns tydligt första gången jag snubblade över den danska mysduon. Min vän spelade albumet Riot On An Empty Street på sin cd-spelare, och det tog inte lång tid förrän låtar såsom Misread klistrade sig fast i minnesbanken. 

Därför var mina förhoppningar höga inför detta album. Dels eftersom bandet har varit tysta i 12 år, dels för att singeln Rocky Trail vaggade mig in i en känsla av trygghet. I inledningen av låten sjunger duon ”Let's start from what we left unsaid”. En textrad som även kan sammanfatta resten av albumet. 

Peace Or Love känns som en naturlig uppföljning. Musiken präglas ännu av den där mysiga Simon & Garfunkel-känslan. Samtidigt är textraderna fyllda med lustiga vardagsfunderingar. Berättelserna svävar mellan allt ifrån att borsta håret och tvättmaskiner till kärleken och längtan efter att räcka till. 

Med det sagt är Peace Or Love knappast duons starkaste verk. Mysighetsfaktorn är många gånger på gränsen till för mycket. Likaså går låtarna enkelt in i varandra, vilket vid första anblick låter positivt. I det här fallet är problemet att man sällan blir särskilt överraskad. 

Kings of Convenience har aldrig varit ett studsigt band, men däremot har de haft det där stinget – som jag önskar vore vassare på Peace Or Love. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!