King Princess - Cheap Queen

Sophie Winberg 00:00 23 Oct 2019

Mikaela Mullaney Strauss är i en angenäm position när hon i dagarna släpper sin debut. Hon är ingen underdog, och behöver inte kasta sin debut ut i rymden med förhoppning om att någon, någonstans ska plocka upp den. För Strauss är redan hyllad av pressen och omringad av framgångsrika kreatörer. Under artistnamnet King Princess har hon redan nått stora framgångar, är signad till Mark Ronsons label, och medverkade till exempel tidigare i år på hans Pieces of Us.

Detta hörs på plattan. Den är modigt lågmäld för att vara just en debut, och istället för att försöka hävda sig och kräva uppmärksamhet känns det som att hon sakta vandrar in i musikbranschen med huvudet högt och fullt förtroende för sin talang. Plattans starkaste spår är Homegirl, med ett härligt rökigt, retro soul-sound som inte hör hemma på någon mörk klubb utan i en solig, sömnig helgmorgon.

Detta är inga första stapplande steg, detta är en självsäker introduktion till en lång karriär. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!