King Princess - Cheap Queen

Sophie Winberg 00:00 23 Oct 2019

Mikaela Mullaney Strauss är i en angenäm position när hon i dagarna släpper sin debut. Hon är ingen underdog, och behöver inte kasta sin debut ut i rymden med förhoppning om att någon, någonstans ska plocka upp den. För Strauss är redan hyllad av pressen och omringad av framgångsrika kreatörer. Under artistnamnet King Princess har hon redan nått stora framgångar, är signad till Mark Ronsons label, och medverkade till exempel tidigare i år på hans Pieces of Us.

Detta hörs på plattan. Den är modigt lågmäld för att vara just en debut, och istället för att försöka hävda sig och kräva uppmärksamhet känns det som att hon sakta vandrar in i musikbranschen med huvudet högt och fullt förtroende för sin talang. Plattans starkaste spår är Homegirl, med ett härligt rökigt, retro soul-sound som inte hör hemma på någon mörk klubb utan i en solig, sömnig helgmorgon.

Detta är inga första stapplande steg, detta är en självsäker introduktion till en lång karriär. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Bonnie Prince Billy — I Made A Place

”This is the melody baby, and this is the way it is sung” trallar Will Oldham muntert i en sprallig inledande visa, och inget märks av den existensiella ångest som fått honom att hålla andan och låta bli att släppa ny musik i eget namn på många många år, medan han hoppats att ett allt mer fragmentiserat och ytligt musikklimat ska blåsa förbi.