King Gizzard & The Lizard Wizard – K.G

Anna Bjermqvist 00:00 25 Nov 2020

Det psykedeliska rockbandet King Gizzard & The Lizard Wizard är tillbaka med ett nytt album – K.G. Musikaliskt sätt är albumet väldigt intressant. Det australiensiska bandet producerar genreöverskridande musik och tycks alltid utforska nya sätt att förnya sig genom att kliva utanför musikens normer.

Det bästa från 70-talets drogstinna progressiva rockband, mellanösterns mikrotonalitet och psykedelisk pop á la Tame Impala i en enda stor mashup gör musiken oförutsägbar och nyskapande, utan att låta för experimentell. Som musiknörd av den klassiska skolan kan jag inte göra annat än att beundra kommersiella akter som inte låter som alla andra tråkiga treackordslåtar som annars pryder våra topplistor.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.