Kelly Lee Owens – Inner Song

Sara Berg 00:00 26 Aug 2020

Walesiska Kelly Lee Owens gör smart musik. Även hennes andra album är en uppvisning i om inte olika genrer, så åtminstone olika uttryck inom ramen för kreativ electro. Melt! är iskall och stökig på Factory Floor-manér, Wake-Up är krämig och harmoniskt drömlik och L.I.N.E. låter som en hyllning till The Land Belows Don't Trust the Rain. Ibland sker det musikaliska skiftet till och med inom en och samma låt. Som i On, som inleds på skirt Club 8-vis och avslutas i något som hade kunnat vara signerat en studsig Mathew Jonson, eller Night som blandar El Perro del Mar med klubb. Här finns även inslag av The Postal Service, Todd Terje, en cover på Radioheads Arpeggi samt ett gästspel av John Cale på slöa Corner of My Sky. Albumets lugna spår varvas elegant med Berlin-techno och landar i något helt eget och uppmuntrande dynamiskt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.