Keith Richards - Crosseyed Heart

Patrik Forshage 00:00 17 Sep 2015

Till två tredjedelar består Crosseyed Heart av samma loja rockjammande som på Keith Richards tidigare soloalbum, eller som de sololåtar han tvingat in på Rolling Stones plattor de senaste 25 åren. Det är låtar proppfulla av utsökta exempel på den attityd och de typiska riff som lagt grunden för all sleazerock under 40 år, men som är renons på minsta antydan till refränger, krokar eller melodi överhuvudtaget. På samma sätt är det ingen slump att det finns en annan vokalist i bandet som är Keith Richards huvudsakliga sysselsättning, något som blir plågsamt tydligt i en mer än lovligt darrig Goodnight Irene. Utöver sin släpigt planlösa rock gräver Keith Richards också ner sig i någon countryblues, oldschool-reggae och till och med ett funkförsök, men ingetdera lyckosamt. Då räcker varken någon enstaka fin lap steel-detalj eller ens Norah Jones i Illusion som tröst.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.