Kebnekajse - Kebnekajse

Patrik Forshage 08:14 27 Feb 2009

Sambandet mellan hård 70-talsrock, kraut och svensk spelmansmusik är glasklart igen.Under täckmanteln "progg" gjorde Kebnekajse mellan 1971 och 1978 en kulturgärning minst lika stor som Jan Johanssons parallella genom att föra in svensk traditionell spelmansmusik i den tidens tunga progressiva rockmusik (eller om det var tvärtom). Så ge dem ett Polarpris eller något, den som bryr sig om kulturgärningar. Vi andra nöjer oss med att jubla över att de nu tar vid där de slutade för 30 år sedan, och att sambandet mellan hård psykedelisk 70-talsrock, kraut och svensk spelmansmusik tack vare Mats Glenngårds fiol, Kenny Håkansson den äldres gitarr och en övertight rytmsektion plötsligt är glasklart igen.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.