Kebnekajse - Kebnekajse

Patrik Forshage 08:14 27 Feb 2009

Sambandet mellan hård 70-talsrock, kraut och svensk spelmansmusik är glasklart igen.Under täckmanteln "progg" gjorde Kebnekajse mellan 1971 och 1978 en kulturgärning minst lika stor som Jan Johanssons parallella genom att föra in svensk traditionell spelmansmusik i den tidens tunga progressiva rockmusik (eller om det var tvärtom). Så ge dem ett Polarpris eller något, den som bryr sig om kulturgärningar. Vi andra nöjer oss med att jubla över att de nu tar vid där de slutade för 30 år sedan, och att sambandet mellan hård psykedelisk 70-talsrock, kraut och svensk spelmansmusik tack vare Mats Glenngårds fiol, Kenny Håkansson den äldres gitarr och en övertight rytmsektion plötsligt är glasklart igen.
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!