Kat Frankie - Bad Behaviour

Sophie Winberg 00:00 11 Feb 2018

Jag har svårt att hitta samtida referenser till Kat Frankies gitarriga singer/songwriter-musik, som inte gjort sig hörd sedan det sena 90-talets våg av tjejrock. Här finns inga datorer, syntar eller autotune så långt du kan höra. Bara musik-musik med instrument-instrument och vers-refräng-vers-refräng-upplägg på ett sätt som jag sällan lyssnar på. 

För dig som kanske gillat Alanis Morrisette en gång i tiden, eller tycker St.Vincent är bra men borde sluta vara så spexig - du kanske gillar den här. Du som har önskat att det skulle finnas en äldre HAIM-syster som färgat håret mörkt och flyttat till Berin – här är hon! Den här är till er.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Coral - Move Through the Dawn

Det förr så unga psychpopbandet har snart hunnit in i medelåldern, och som återförenade och mognare har deras prioriteringar förändrats. Viktigare än vassa friflygande klingande gitarrsolon och andra sinnesutvidgande musikaliska experiment är numera ett gediget hantverksmässigt finslipande, och det är ingen slump att de nämner Traveling Wilburys som en central influens. Fortfarande finns psykedeliska detaljer i nästan varje låt, men det är de noggrant utmejslade melodierna av klassiskt radiosnitt, de stilla gitarrerna och de välavvägda vokalharmonier.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!