Kassia Klein - Death To All Things Pop

Tina Rosenfink 00:00 20 Sep 2018

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Jag ska berätta en sak till för er. Gödicke och Vernby skrev skivan på distans, alltså utan fysiska träffar. Deras ord och tankar pendlade mellan Stockholm till Göteborg, medan de själva befann sig i olika städer. Är inte det tokigt, och alldeles underbart? Jag låtsas att de är brevvänner och skriver ner sina funderingar med slarvig handstil. Jag tänker att de hörs ibland på telefon under nätterna, och bara då vågar de berätta allt för varandra. De har en hemlig klubb och nu är alla välkomna att gå med. Jag står först i led.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Ros – Peaches N Cream

Väntan på Ros debutalbum har varit lång, men är definitivt värd det. Tillsammans med producenten Von Haartman har de lyckats skulptera fram ett helt nyskapande sound.

Den bubblande trapen är byggd med precision och det borde vara alla nya artisters dröm att hitta ett så unikt sound redan vid första albumet. Det tio spår långa albumet präglas av kärlek, målmedvetenhet och självrespekt, i en genial kombination med hennes ärliga och enkla språk.