Kartellen – Slutpläderingen

Adam Jansson 00:40 8 Jun 2016

Huruvida det beror på Sebastian Staksets avsked eller om förnyelsen, trots den intressanta gästlistan, inte är tillräcklig kan vi låta vara osagt, men efter det 14 spår långa albumet uppstår en mättnadskänsla som är på gränsen till för mycket.

Staxx flow över Stress-beats är fortfarande en lyckad kombo, men albumet hade definitivt mått bra av fler nyanserande energiinjektioner som Silvana Imams vers på Fulkultur eller Abidaz på Fattigdom & Överflöd. Slutpläderingen är ändå ett värdigt avslut på en betydande era från ett av Sveriges mest genredefinierande kollektiv. 

Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!