Kaina — Next to the Sun

Patrik Forshage 00:00 9 Jul 2019

Den unga soul- och r&b-sångerskan Kaina arbetar med stilla subtilitet på sitt eleganta debutalbum. I What’s A Girl till exempel låter hon skitfarligt ilsken, men hennes röst är hotfullt nedmixad under den tunga basen och den släpiga rytmen och framstår som ett senkommet svar på Tricky. Det låter överhuvudtaget som organisk triphop, och när det dessutom sker mer smattrande drum&base-rytmer och snygga jazzsynkoper i Waiting On A Day är det riktigt stiligt. 

Med sina rötter i Guatemala kompletterar Chicagosångerskan dessutom gärna med salsa- och bolero-rytmer, och i Could Be A Curse med sång på även spanska och japanska, det sistnämnda av sin nära samarbetspartner Sen Morimoto. 

Kaina kan med sin släpiga soul ibland påminna om Seinabo Sey. Hennes röst är måhända inte är lika omedelbart överväldigande, men istället smyger den sig på med djup, seriositet och allvarsam skönhet.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.