Kaina — Next to the Sun

Patrik Forshage 00:00 9 Jul 2019

Den unga soul- och r&b-sångerskan Kaina arbetar med stilla subtilitet på sitt eleganta debutalbum. I What’s A Girl till exempel låter hon skitfarligt ilsken, men hennes röst är hotfullt nedmixad under den tunga basen och den släpiga rytmen och framstår som ett senkommet svar på Tricky. Det låter överhuvudtaget som organisk triphop, och när det dessutom sker mer smattrande drum&base-rytmer och snygga jazzsynkoper i Waiting On A Day är det riktigt stiligt. 

Med sina rötter i Guatemala kompletterar Chicagosångerskan dessutom gärna med salsa- och bolero-rytmer, och i Could Be A Curse med sång på även spanska och japanska, det sistnämnda av sin nära samarbetspartner Sen Morimoto. 

Kaina kan med sin släpiga soul ibland påminna om Seinabo Sey. Hennes röst är måhända inte är lika omedelbart överväldigande, men istället smyger den sig på med djup, seriositet och allvarsam skönhet.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.