Josiah Johnson - Every Feeling on a Loop

Tina Rosenfink 00:16 11 Sep 2020

Josiah Johnson, tidigare känd som frontmannen i The Head and the Heart tar tagit klivet ut i frihet efter många år av missbruk och destruktivitet.

Feeling on a Loop handlar om att bli hel igen. Det finns en nästintill barnslig optimism genom hela skivan som lämnar lyssnaren med ett leende på läpparna. Johnson använder sig av cello, blåsinstrument och tamburin som lyser upp skivan och skapar scener av försoning, hjärtesorg och förväntningar. Däremot är texterna inte nödvändigtvis peppiga, utan Josiah Johnson skriver om det som skaver. I Women in a Man’s Life sjunger han om att sätta sitt välmående i första rum trots att man är kär. 


Ett annat genomgående tema är eget ansvar, eller snarare att man ska hålla sig själv ansvarig för sina beslut och inte skuldbelägga andra för ens egna misstag. Det är något med självdistansen som får Every Feeling on a Loop att kännas unik - det är vanligt att musik handlar om misslyckade relationer men något ovanligt att höra musikern analys om varför det blev så. 

Nyckelord: 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.