Josefinito - Call of Cutie

Natalie Mourad 20:33 25 Jan 2022

Jag hade ett vidöppet sinne när jag slog på mångsysslaren Josefin ”Josefinito” Johanssons debutalbum Call of Cutie. Visserligen var det lite fläckat av minnesbilder från ett uppträdande på Nyhetsmorgon med låten C U in B3rlin tillsammans med På spåret-kollegan och journalisten Johar "Johar Untz" Bendjelloul, men jag satte det åt sidan. 

Redan första spåret fick mig att börja googla om musikprojektet är satiriskt. Det är något som skaver när en Ekot-programledare i kostym sjunger ”my joystick will do the trick” i en eurodance-dänga. 

När jag lyssnade på låten Holidate med komikern Ankan Johansson var jag övertygad. Han sjunger med en Günthersk-röst, och låten avslutas med en Aqua-osande dialog på knackig engelska. Allt är ett skämt, men ett fruktansvärt sådant. 

Rent musikmässigt är det inte dåligt, ibland till och med bra. Det är bitvis trevliga melodier och det är klassiska, välproducerade europop-beats som i sig hade funkat bra. Problemet för mig ligger i sången och låttexterna som tyvärr känns allt för plojiga och ihophafsade för att det ska funka, ens som ett projekt med glimten i ögat.

Det känns som Call of Cutie är ett långt ironiskt humorprojekt, även om eld-emojisarna i Josefinitos kommentarsfält verkar oironiska. Trots det förstår jag sällan poängen med skämt-musik, det är ju aldrig roligt att lyssna på. 

Det roliga är förmodligen att sitta i studion och skriva tysk eurodance-rapp, men att behöva lyssna på det känns uteslutande tråkigt. Då hade jag nog önskat att någon hade låst in C U in B3rlin-duon i På spåret-buren igen så jag slapp höra det alls. 

0 Kommentera

Fler musikrecensioner