J.O.N – Bringing Back The Dough

Patrik Forshage 00:00 22 Nov 2017

Jon är en 15-årig gatumusiker från Göteborg. Under sina sessioner på Järntorget har han utvecklat en förmåga att göra något eget av grundstenarna i repertoarens punkcovers. Här slänger han ihop ett minialbum med sex låtar om totalt under 13 minuter, späckat med den mest primitiva urpunk man kan föreställa sig. 

Narcissistic Tendencies heter ett av skivans vassaste spår, och kanske är det den sortens självbild som ger Jon förmågan att låta så tvärsäkert föraktfullt arrogant. ”So fuck off, you fuckin’ git”, fräser han i intensiva King of the Castle, och med assistans av Pontus från Bottlecaps och den autentiske Crippa från Attentat - håller det furiösa tempot med stenhårda riff hela vägen in i mål.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Jim James – Tribute To 2

Jim James har gjort det till en vana att släppa ifrån sig soloalbum, sidoprojekt och coveralbum mellan sina mer ambitiösa My morning Jacket-album, och här fokuserar han på sent 60-tal och tidigt 70-tal. Han blandar välkända sånger som The Beach Boys I Just Wasn’t Made for These Times och en djupt sorgsen akustisk tolkning av Sonny & Chers Baby Don’t Go med mer udda val från tidigare eller senare delar av nittonhundratalet, från Irving Berlin till Abbey Lincoln.