J.O.N – Bringing Back The Dough

Patrik Forshage 00:00 22 Nov 2017

Jon är en 15-årig gatumusiker från Göteborg. Under sina sessioner på Järntorget har han utvecklat en förmåga att göra något eget av grundstenarna i repertoarens punkcovers. Här slänger han ihop ett minialbum med sex låtar om totalt under 13 minuter, späckat med den mest primitiva urpunk man kan föreställa sig. 

Narcissistic Tendencies heter ett av skivans vassaste spår, och kanske är det den sortens självbild som ger Jon förmågan att låta så tvärsäkert föraktfullt arrogant. ”So fuck off, you fuckin’ git”, fräser han i intensiva King of the Castle, och med assistans av Pontus från Bottlecaps och den autentiske Crippa från Attentat - håller det furiösa tempot med stenhårda riff hela vägen in i mål.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Jack White - Boarding House Reach

Att skapa sin egen låda innebär att inte behöva lyssna på den som vill sätta etiketter på dig, förklarar Jack White i Ice Station Zebra, och så blandar han funk, rap (jo, verkligen!) och subtil dov elektronisk rytm med akustiskt jazzpiano till en fullständigt egen groovelåda. På sitt tredje soloalbum är nämligen Jack White redo att utmana var och en som tror sig ha fått grepp om honom och hans musik.