John Riggebo – Krossa kuken krossa mig

Morgan Storesund Skarin 00:00 23 Sep 2020
John Riggebo har alltid gjort väldigt nedskalad musik. Väldigt alternativt, ibland svårtillgängligt och naket. Nytt för den här gången är ett elektroniskt sound vi inte riktigt hört förut. Riggebo är främst känd för sin retliga poesi. 
 
Sångaren har en autotunad röst. Han sjunger över minimalistiska kompositioner med distade syntar, nästan i stil med chipmusik, genren där man hämtar ljuden från gamla spelkonsoller som Gameboy och Nintendo. 
 
Det för tankarna till artisterna på PC Music – A.G. Cooks skivbolag – som exempelvis Hannah Diamond eller A.G. Cook själv. Men också till svenska Tami Ts debutalbum från förra året. När rösten förvrids och pitchas så högt att det låter som ett robotbarn. En effekt som kan ge olika resultat och i Riggebos fall gör det låtarna mer intima. Orden som egentligen är svårare att höra, känns mer tillgängliga.
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!