John Carpenter - Lost Themes II

Christoffer Bertzell 00:00 19 Apr 2016

Som kompositör klamrar sig John Carpenter kvar i den värld där han skapade sin film – det handlar om sci-fi och skräck från 70-/80-talet, fast i filmmusikaliskt format. Lågmält och elektroniskt arbetar han sig fram i enkla lager av dova retrosyntar, ibland ackompanjerade av akustiska inslag. Det rymmer en hel del nostalgi, och nedtonade referenser till Jan Hammer och Vangelis ligger i bakhuvudet. Även om det ofta är vackert eller bär en ondsint anande stämning, så är det ett ganska trubbigt utförande. John Carpenter sätter tonen och driver på dramatiken, men det betalar sig inte i slutscenen, utan vi lämnas i en cliffhanger som bara är okej.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Myra Granberg - Bara hälften kvar

Förmodligen känner de flesta till Myra Granberg främst genom hennes superhit Tills mitt hjärta går under, en kärleksförklaring tillägnad hennes lillasyster. Låten slog igenom stort och har streamats åtskilliga gånger på Spotify, rättare sagt över 26 miljoner gånger. Och i våras sällskapade Myra Granberg självaste Miss Li på hennes turné och den annalkande sommaren skulle givetvis bjudit på storslagna planer.

Pure X – Rare Ecstacy 2009-2019

Pure X har ägnat sig åt sin drömska shoegaze-americana i över ett decennium nu. Först under namnet Pure Ecstasy, vilket titeln på den här samlingsskivan vittnar om, men nu under det mindre drogrelaterade Pure X.