John Carpenter - Lost Themes II

Christoffer Bertzell 00:00 19 Apr 2016

Som kompositör klamrar sig John Carpenter kvar i den värld där han skapade sin film – det handlar om sci-fi och skräck från 70-/80-talet, fast i filmmusikaliskt format. Lågmält och elektroniskt arbetar han sig fram i enkla lager av dova retrosyntar, ibland ackompanjerade av akustiska inslag. Det rymmer en hel del nostalgi, och nedtonade referenser till Jan Hammer och Vangelis ligger i bakhuvudet. Även om det ofta är vackert eller bär en ondsint anande stämning, så är det ett ganska trubbigt utförande. John Carpenter sätter tonen och driver på dramatiken, men det betalar sig inte i slutscenen, utan vi lämnas i en cliffhanger som bara är okej.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.