Jazmine Sullivan - Heaux Tales

Sofie Andersson 00:00 12 Jan 2021

För Jazmine Sullvian var Heaux Tales endast ett nödvändigt depåstopp i hennes karriär. I intervjuer fortsätter hon att rätta dem som kallar det ett album, eftersom det för henne är ett så kallat “projekt”. Heaux Tales är större än bara ett karriärsdrag för Sullivan. Det kreativa projektet är baserat på anekdoter och berättelser från kvinnor hon omgärdas av. Hon har samlat erfarenheter om att utforska kärlek, äga sin sexualitet men framförallt om dubbelmoralen som ofta straffar kvinnor till följd. 

Jazmine Sullivan är och har alltid varit en helt magisk vokalist. Det syns i produktionen, där hon använder kör och bakgrundssång för att skapa många dimensioner av olika melodier och känslor. Hon själv levererar avancerad teknik med känsla och utan att sväva iväg eller upplevas allt för smörig. På R&B gatan står hennes namn skrivet och med Heaux Tale skrider hon fortsatt framåt. HipHop inslagen finns fortfarande där, men också mer moderna neo-soul element. Med på projektet gästar tunga namn som Anderson Paak och H.E.R. 

Varenda låt är välgjord, med mening och syfte. Heaux Tales är historieberättande från början till slut. Luta er tillbaka och låt Jazmine Sullivan kittla era öron. Det är bara finlir. Favoritlåtar: Lost One och Put It Down.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner