Jay Som – Anak Ko

Sophie Winberg 22:58 26 Aug 2019

26-åriga Melina Duterte fick sitt artistnamn via en baby name generator på internet. Under det började hon släppa mjuk musik som hon själv knåpade ihop i sitt sovrum, den enda äkta origin storyn värdig en indiepop-artist. Hennes lugna melodier och trygga sound blev genast större än hon gissningsvis kunnat ana.

Anak Ko, som betyder mitt barn på filipinska, blir hennes andra platta, och är ett nio spår långt album fullt av Bedroom Pop med indierock-krydda. Ett riktigt sömnigt album, som släpps precis i tid för en slumrande kokhet sensommar. Det är ett soundtrack som gör sig bäst hemmavid, i vertikalt läge med mjuka byxor och stängda ögon i en riktigt trygg musikalisk bubbla. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.