Jay Som – Anak Ko

Sophie Winberg 22:58 26 Aug 2019

26-åriga Melina Duterte fick sitt artistnamn via en baby name generator på internet. Under det började hon släppa mjuk musik som hon själv knåpade ihop i sitt sovrum, den enda äkta origin storyn värdig en indiepop-artist. Hennes lugna melodier och trygga sound blev genast större än hon gissningsvis kunnat ana.

Anak Ko, som betyder mitt barn på filipinska, blir hennes andra platta, och är ett nio spår långt album fullt av Bedroom Pop med indierock-krydda. Ett riktigt sömnigt album, som släpps precis i tid för en slumrande kokhet sensommar. Det är ett soundtrack som gör sig bäst hemmavid, i vertikalt läge med mjuka byxor och stängda ögon i en riktigt trygg musikalisk bubbla. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!