Jána – Works

Love Carbin 08:46 8 Jun 2021

Efter de första två spåren på Jánas nya EP Works är jag tveksam. Det känns mest derivativt: lite Frank Ocean där, lite Solange där. Men sen händer något i tredje låten Outsider. Något med det elektroniska fångar in mig. Beatsen får mer utrymme och breddar sig och förvånar. Det blir plötsligt mycket fängslande och spännande – kanske har det också något att göra med att låten är fantastiskt välskriven. EP:n fortsätter i – en inte riktigt lika bra men ändå – samma anda några spår till innan den lite lugnare Carefree avslutar plattan. Rent generellt är det hela bra gjort, några av spåren är tyvärr rätt tråkiga – men de andra! Vilken fantastisk lyckoträff.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.