James Yorkston - The Cellardyke Recording And Wassailing Society

Patrik Forshage 00:00 18 Aug 2014

James Yorkston hårdsatsar med storbudget, med gäster som K T Turnstall och med en profilerad producent i Hot Chips Alexis Taylor. För säkerhets skull hänger han dessutom på en cover av Chris Bells mästerverk You and Your Sister i slutet. Den är fantastiskt fin, men den hade egentligen inte behövts eftersom de 15 egna mustiga visorna James Yorkston presenterar tillhör de bästa han gjort. I synnerhet när han är som mest melankolisk, som i Broken Waves om hans avlidne basist Doogie Paul.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Van Morrison - Latest Record Project Volume I

Jag minns än i dag första gången jag hörde Brown Eyed Girl. Bilradion spelade “tjalala” och det kändes omöjligt för mig att inte nicka i takt med huvudet. Då var jag bara drygt tio år gammal, men sedan dess har jag haft en svag punkt för soul-doktorn Van Morrison.

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.

Dropkick Murphys - Turn Up That Dial

Den irländska folkmusiken får mig att bara vilja vråla rakt ut i luften. Dropkick Murphys har än en gång skapat ett själsligt krig inom mig. Precis som att aprilvädret skiftar, mellan regn och sol, väcker deras musik liv i helt skilda känslor som slåss med varandra.