James Yorkston

Patrik Forshage 00:17 29 Sep 2006
Talk Talk, vars Paul Webb har producerat [I]The year of the leopard[/I], har en hel del likheter med James Yorkston. De gled med i kanten av den trend som just då var rådande, men för var och en som brydde sig om att lyssna var de på samma sätt som John Martyn fullständigt unika och tidlösa med sin stillsamma nästintill helande musik. Även James Yorkston är en av de där stora sångarna och låtskrivarna som tar sig igenom brus och trender utan så mycket som en skråma. Han bryr sig inte en sekund om huruvida du hellre vill kalla honom singer-songwriter, brittisk altcountry, ny eller traditionell folk. Han har inga betänkligheter kring att blanda in försiktig elektronik om det förhöjer stämningen, eller att strunta i det. Han bryr sig bara om att berätta historier och fundera på livet i form av de vackraste akustiska sånger man kan föreställa sig.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Van Morrison - Latest Record Project Volume I

Jag minns än i dag första gången jag hörde Brown Eyed Girl. Bilradion spelade “tjalala” och det kändes omöjligt för mig att inte nicka i takt med huvudet. Då var jag bara drygt tio år gammal, men sedan dess har jag haft en svag punkt för soul-doktorn Van Morrison.

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.

Dropkick Murphys - Turn Up That Dial

Den irländska folkmusiken får mig att bara vilja vråla rakt ut i luften. Dropkick Murphys har än en gång skapat ett själsligt krig inom mig. Precis som att aprilvädret skiftar, mellan regn och sol, väcker deras musik liv i helt skilda känslor som slåss med varandra.