Jade Bird - Jade Bird

Sophie Winberg 00:00 16 Apr 2019

Jade Bird är en brittisk sångerska, mitt uppe i den världsomspännande andra vågen av amerikana. Hon har redan turnerat med bland andra First Aid Kit och London Grammar, och släpper nu sin självbetitlade debut-fullängdare.

Musiken känns som gåva jag vill ge till någon - en lekfull, ärlig och högkvalitativ samling backad av underbar sång. Omväxlande anspråkslös och explosiv. Det är en fruktansvärt fin platta, lätt att förälska sig i. Den ger illusionen av att den bara uppstod spontant en dag, trots det enorma arbetet som uppenbarligen ligger. Jag faller handlöst. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.