Jade Bird - Jade Bird

Sophie Winberg 00:00 16 Apr 2019

Jade Bird är en brittisk sångerska, mitt uppe i den världsomspännande andra vågen av amerikana. Hon har redan turnerat med bland andra First Aid Kit och London Grammar, och släpper nu sin självbetitlade debut-fullängdare.

Musiken känns som gåva jag vill ge till någon - en lekfull, ärlig och högkvalitativ samling backad av underbar sång. Omväxlande anspråkslös och explosiv. Det är en fruktansvärt fin platta, lätt att förälska sig i. Den ger illusionen av att den bara uppstod spontant en dag, trots det enorma arbetet som uppenbarligen ligger. Jag faller handlöst. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt. 

Madonna - Madame X

Madonnas påverkan på modern pop bör inte underskattas. Jag blastar lika gärna Like A Prayer på högsta volym i bilen som vem som helst, 30 år efter att låten först släpptes. Men det finns också något så ängsligt med hennes person, som snarare styrt bilden jag har av artisten.