Jade Bird - Jade Bird

Sophie Winberg 00:00 16 Apr 2019

Jade Bird är en brittisk sångerska, mitt uppe i den världsomspännande andra vågen av amerikana. Hon har redan turnerat med bland andra First Aid Kit och London Grammar, och släpper nu sin självbetitlade debut-fullängdare.

Musiken känns som gåva jag vill ge till någon - en lekfull, ärlig och högkvalitativ samling backad av underbar sång. Omväxlande anspråkslös och explosiv. Det är en fruktansvärt fin platta, lätt att förälska sig i. Den ger illusionen av att den bara uppstod spontant en dag, trots det enorma arbetet som uppenbarligen ligger. Jag faller handlöst. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott