Isle of you – Party until we're in love

Tina Rosenfink 00:00 29 Jun 2019

Isle of you påminner mig så himla mycket om mig själv för fem år sedan. Ensamma tillsammans, olyckligt kära och ständigt på jakt efter fest. Bandet bestående av 21 åriga Elina Danielsson och Ida Johansson har tillsammans skapat ett universum av ungdomlig odödlighet. Bortglömda konsekvenser och morgondagens måsten känns långt ifrån duons tillvaro.

Debutskivan är en samling av stora känslor i små ögonblick. Musiken påminner om Little Jinder och Icona Pop men dessvärre saknas den där pampiga Vita bergens klockor ringer-hiten för att få Isle of you att lyfta ordentligt. Skivans bästa låt är Skintight och snuddar på storslagen succé. Jag håller tummarna.

Juste, jag höll på att glömma detta galna. Idén till singeln Bodyguard kom efter att duon uppträtt på ett högsäkerhetsfängelse i Medellín, Colombia, inför livstidsdömda kartellmedlemmar och paramilitärer. Ursäkta? Jag måste veta exakt allt. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.