Ionnalee - Remember the Future

Sophie Winberg 10:05 2 Jun 2019

Jag känner främst Ionnalee som iamamiwhoami, ett orimligt svårt artistnamn som presenterades för mig under en hemlighetsfull lanserings-kampanj för ett gäng år sedan. Projektet nådde stora framgångar internationellt och har idag över 56,5 miljoner visningar på YouTube. Senast såg vi henne på sin crowd-fundade turné, och när hon gjorde en hyllning till Avicii på P3 Guld-galan. 

Remember the Future är en 11 spår lång manifestation av melankoliska framtidsvisioner, med gäster som Jennie Abrahamson och Zola Jesus samt viss produktion av Röyksopp. Plattan är full av väl sammanhållen darkwave, och resulterar i ett vackert, eteriskt soundtrack med höga toppar och väldigt få dalar.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!