Indigo Sparke – Hysteria

Emma Thimgren 20:25 31 Oct 2022

Är du som jag förtjust i Taylor Swifts mer lågmälda och folkinspirerade sound ska du absolut lyssna på Indigo Sparkes andra album Hysteria som släpptes i oktober. Som Swifts album Folklore och Evermore är Sparkes album producerat av The National-medlemmen Aaron Dessner. Han har verkligen visat framfötterna som producent de senaste åren och Hysteria är den bästa av två världar, lika melankoliskt som melodisk.

Sparke debuterade 2016 och hennes debutalbum Echo släpptes förra året. Men när hon nu återvänder med Dessner som producent har soundet verkligen fallit på plats. Medan det förra albumet var lo-fi och rått producerat, har det nya projektet fått en behaglig och mer enhetlig röd tråd. Kanske är tilltalet bredare, men det är också mer inbjudande. Det lyfter också fram både Sparkes röst och text bättre.

Det är svårt att inte dras in i de uppriktigt innerliga låtarna, som får en att önska att albumet aldrig ska ta slut. Dessners kalejdoskopiska fingerstoppskänsla tar de rätt avskalade låtarna till precis rätt nivå, utan att överbelamra eller skyla kärnan. Han bygger produktionerna i sköra lager som är uppmärksamhetssökande i sin bräckliga självklarhet men alltid medryckande.

Det är ett vackert men sorgtyngt album som skrevs mitt i ett uppbrott under den pågående pandemin. Så det ska bli intressant vad Sparke skulle kunna göra med ett lite mer varierat känslospektra. Men missa absolut inte det här albumet!

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner