Incardine - Seeds of Doom

Christoffer Bertzell 00:00 21 Sep 2019

Incardine är bandet som bildades 1991 av gitarristen Fredrik Folkare (Unleashed, Firespawn, ex. Necrophobic) och skulle släppa sitt debutalbum 1994. Men skivbolaget gick omkull, plattan släpptes aldrig och föll i glömska. Efter att Fredrik Folkare funnit originalinspelningarna av en slump, så har nu alltså denna högkvalitativa produkt från svensk death och black metals guldålder fått se ljuset, tack vare Jonas Granviks skivbolag Bone Records.

Det är onekligen en imponerande platta som visar upp ett band med stark potential och talang. Ta Entombeds Left Hand Patch, addera de melodiska och tekniska nyanserna från Mefistos demoinspelningar, så hamnar du ganska nära Incardine. Tajta riffövergångar klingar av inspiration från Chuck Schuldiners Death, fast inbäddat i det typiskt svenska soundet. Ett album som alla seriösa samlare av extrem metal bör äga, helt enkelt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!