Imagine Dragons - Origins

Sophie Winberg 09:09 10 Nov 2018

Säga vad man vill om Imagine Dragons, och det har jag gjort, men de hittade ändå ett hål i marknaden och slösade noll minuter på att fylla det. På samma sätt som man nästan kan beundra Steve Bannons politiska snille (inga jämförelser i övrigt) kan man också beundra den som hade vett att förstå att även energidrycks-gamers behöver nått att lyssna på medan de headshotar sina motståndare. 

Men att de musikaliskt lyckats bli ännu sämre än sist hade inte ens jag kunnat förutspå. De har missat målet totalt med den här plattan, som snarare än deras klassiska explosiva musik drar åt singer-songwriter/daterad arenarock. Det är riktigt smärtsamt. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.