Igor - Fast and Slow

Christoffer Reichenberg 00:00 6 May 2015

 

Ur en livshotande olycka föddes Igors album som en del av läkandeprocessen. Varje spår är döpt efter ett läkemedel och ljudbilden ska gestalta förhållandet mellan liv och död. Den svenske kompositören har tidigare arbetat med ljud till såväl film som konst, och det hörs tydligt i hans vemodiga musik. Men albumet kräver samtidigt mycket av lyssnaren, och för den som söker lugn stämningsambient är kanske inte Fast and Slow rätt vägg att varva ned.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av