Hulkoff - Pansarfolk

Christoffer Bertzell 00:00 11 Oct 2020

På Per Hulkoffs andra soloalbum tar han ett djupt steg in i nordisk folkmusik med sin karaktäristiska industriella metal. Därför passar det också så väl att han återvänder till att sjunga på svenska, eller åtminstone har spelat in två versioner av plattan, en på svenska och en på engelska. Hans debut Kven kom aldrig riktigt till sin rätt på engelska och var fortfarande i sin tonalitet för nära Raubtier.

Men på Pansarfolk hörs hans passion för såväl folkmusik, metal, country och klassiskt samtidigt, vilket är som att korsa Nordman och Garmarna med Rammstein och Wagner. Med hjälp av musiker som Anders Johansson på trummor och Thomas von Wachenfeldt på fiol, har de skapat något unikt och mycket imponerande.

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.