How To Dress Well - What Is This Heart?

Adam Jansson 00:00 29 Jun 2014

How To Dress Well var för några år sedan en av pionjärerna för den alternativa R&B eller laptop-soul som just nu svämmar över internet, och fyra år efter debuten är han fortfarande lojal med sin melankoliska minimalism. Trots det noggrant utmejslade soundet känns dock What Is This Heart? något splittrad, men det tjänar i huvudsak till dess fördel. Det finns något tilltalande i att det suggestivt trasiga återfinns både i musik och struktur. Det är bitvis väldigt intimt och nästan för minimalistiskt, som på stela inledningen 2 Years On. Bitvis är det hittigt, som på studsiga singeln Repeat Pleasure. Och bitvis är det pampigt, som på avslutande House Inside.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.