Hov1 – Vindar på Mars

Sophie Winberg 00:08 22 May 2019

Jag vet att jag är ute på tunn is här, jag jobbar ju ändå på Sveriges enda tidning med en självutnämnd Hov1-reporter. Frasse Levinsson älskar Hov1 som han bara kan älska bångstyriga kändisar och stel stämning på tv.

Själv hatar jag bångstyriga människor och stel stämning. Om ni är som jag satt ni längst bak i klassrummet och tröstade er med att det oundvikligen skulle gå åt skogen för de kaxiga, jobbiga killarna som var otrevliga mot läraren. Att se Hov1:s framgångar är att få den världsbilden omkullkastad. 

Dom sa att "din attityd tar dig ingenstans"

Jag sa "om ingenstans är platsen där jag finner allt"

De kaxiga killarna vann???

Att kalla Hov1 kaxiga är lågt hängande frukt. Att jämföra dem med Snook är också en trött spaning, jag vet, men den är i det här fallet både sann och relevant. Oscar Linnros har nämligen proddat delar av plattan. Vindar på Mars är inspelad i Costa Rica gissningsvis för att det gav dem störst möjlighet att instagramma bilder utan tröja, innehåller 9 spår och blir bandets tredje på två år.

Plattan är full av låtar som kommer tonsätta vår sommar, spelas på studentfester och utspring och bli soundtracket till förälskelser och uppbrott. Veronica Maggios magiska inhopp kan bredda fanbasen från 18-åringar på studentflak till 30-åringar på Trädgården, och den energin och det momentum som bandet åtnjuter hörs i musiken. 

De bränner veken i båda ändar, full fart framåt, och kanske är det framgångsreceptet? Bandet hänger sig helhjärtat till sin musik som om inga andra alternativ fanns.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Summer Walker – Life On Earth

Efter debutalbumet Over It stod det klart att Atlanta hade fått en ny r&b-drottning. Summer Walkers inkännande slow jams har inte bara charmat fans världen över, hela OVO med Drake i spetsen har också fastnat. Det märkets inte minst när Drake hoppade på remixen av Summer Walkers magiska Girls Need Love. Men att bli känd över natt är inte lätt. I slutet av förra året ställde Walker in majoriteten av spelningarna på sin turné på grund av sin sociala ångest. Hon hintade också om att hon var klar med musiken för gott via sin Instagram.

The Jayhawks — Xoxo

Som inget annat band har The Jayhawks ingredienserna för att vara ett nytt The Band. Den genuina hantverksskickligheten. De musikaliska rötterna och en bredd som är häpnadsväckande. I Gary Louris en frontperson med gudabenådad förmåga att skriva till synes enkla midtempolåtar som redan i första strofen fångar med sin unika känslokrok, och som kryddas av ultimata vokalstämmor. En låtkatalog som därmed är fylld av klassiker och borde-vara-klassiker.

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna.