Hot Chip – A Bath Full of Ecstasy

Sara Berg 12:04 22 Jun 2019

Det första som slår mig när jag lyssnar på den här skivan är att den låter extremt mycket Hot Chip.

Bandet har onekligen lyckats skapa sig ett omisskännligt sound där framför allt Alexis Taylors sköra och lätt plågade röst är den mest karaktäristiska beståndsdelen. Resten är lätta electroslingor, popiga melodier och rätt mycket autotune. Men även Pet Shop Boys från deras mest kommersiella och putsade period samt lite inslag av Madonna och Michael Jackson märks. Ganska överproducerat och tråkigt, med andra ord.

Nära sju minuter långa Clear Blur Skies sticker ut, med sitt mindfulnesstempo, sina drag av Bob Dylans I'll Be Your Baby Tonight och Joe Goddard på sång. Hot Chip borde verkligen överväga att utforska det här inspirationsområdet lite närmare.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.