Horsegirl – Versions of Modern Performance

Love Carbin 12:00 6 Jun 2022

Apatisk post-punk är en genre jag hittat på för att benämna den nya strömningen artister som blandar influenser från My Bloody Valentine, Sonic Youth och indierock. Den innehåller texter utan tydliga budskap, distade gitarrer och (oftast kvinnliga) sångare som sjunger apatiskt men melodiskt. Horsegirl är ett typexempel av denna genre. Men förutom att vara ett typexempel är Horsegirl också riktigt bra.

Deras debutalbum Versions of Modern Performance är en delvis lyckad blandning av experimentell och mer trallvänlig rock. Låtar som Anti-Glory, Option 8 och World of Pots and Pans kommer jag ha på repeat.

Jag kommer dock inte återkomma till de mer utforskande låtarna, Electrolocation 2 och The Guitar is Dead 3. Där lyckas bandet mindre bra med att ha något att komma med. Inte för att det gör något egentligen, men varför håller de på och krånglar till det? De har ju receptet för en hit framför sig! 

Om de insisterar på att experimentera (vilket man bör!) skulle jag snarare vilja se att man inte skiljde på “experiment” och “vanliga låtar” utan lät experimenten ske inom ramen för, vad jag förmodar att de tänker sig är, deras hits. Det är en väg framåt för detta redan mycket intressanta bandet.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner