Hey, King! - Hey, King!

Anna Bjermqvist 00:00 4 Apr 2021
LA-baserade Hey King släpper ett självbetitlat debutalbum. Bandet som spelar alternativ rock består av duon Natalie London som agerar låtskrivare, sångerska samt spelar många av instrumenten, och Taylor Plecity som sjunger stämmor och spelar trummor.
 
Tyvärr faller albumet platt. Visst finns det några ljusglimtar då sångerskan kommer igång ordentligt och lyssnaren lyckas förnimma ett uns av intensitet, men överlag känns hela skivan färglös och lam. Dessutom är den märkligt mixad, vilket drar ner helhetsintrycket rejält. Den enda känslan bandet lyckas framkalla hos mig är irritation. En stor anledning till det fadda intrycket beror på sånginsatserna. Natalie London lyckas inte engagera, och stämmorna är riktigt tråkiga, i snudd på amatörmässiga. Det är en medgörlig skiva med snäll rockmusik som verkar efter mainstream-musikens alla regler men de simpla musikstyckena låter som något från esteternas vårshow som man inte gärna lyssnar på två gånger.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Evanescence - The Bitter Truth

För ett band som grundades redan 1995 och först nu släpper album nummer fyra med originalmaterial, är det imponerande hur Amy Lee & co. lyckas behålla mycket av sin kärna från 2003 års debut Fallen. Samtidigt är de flesta daterade nu metal-ingredienserna, tack och lov, bortfiltrerade. Detta sätter en mer organisk amerikaniserad rockton snarare än metal, vilket gör denna giv definitivt mer njutningsbar rent audiovisuellt.