Henning - Nätter utan dagar

Tina Rosenfink 00:00 23 Mar 2019

Henning släpper Nätter utan dagar som blir den Göteborgsbaserade sångarens andra platta. Med ett sound som påminner om Markus Krunegård och Dire Straits har Henning gjort en poppig, lågmäld och nästan lite mystisk skiva. Han känns som killen i kompisgänget “som ingen förstår” och läser hellre bok än socialiserar sig på festen. Jag ogillar typen men gillar Henning. Trots att han emellanåt kan uppfattar som lite pretentiös och gammalmodig så är han intressant nog att stanna kvar vid. Nätter utan dagar innehåller många bra låtar med ett tydligt sound av svala kvällar, kärleksproblem och drömmar om något större. Enheten för saknade brev är skivans bästa spår.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.