Henly - For All That Is Little In Me

Sofie Andersson 00:00 17 Jan 2021

Vad en visar upp för sin omvärld kan variera, både till storhet och sanningshalt. Ibland skiljer sig kanske det allra mesta. Och när vi väljer att gå hem, är det för att plocka upp små skärvor som ingen annars ser.

Henly beskriver det som att hon i sin vardag är oftast är stark, självsäker och positiv. Men i sin musik, får hon ge utlopp för allt det som är litet och svagt inuti. Och det känns! Henly har en egensinnig röst, som med For All That Is Little In Me får stå på podiet, och det med all rätt. EP:n är avskalad och det är Henlys råa, raspiga stämma och unika nerv som bär alla låtarna framåt. 

For All That Is Little In Me är att ge hän känslorna som en annars motar bort. Att förlika sig med det fullkomligt trasiga inuti. Att få ge upp och börja om från början! En fantastiskt fin, gripande och sorglig EP. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Armand Mirpour - Rosor och popcorn

Det brummande ljudet från kylskåpet fick fasas ut i mixern. Så kan det bli när en skiva spelas in på 23 kvadratmeter, varav viss sång direkt genom datorns egna mikrofon. Lofi-soundet tar uttryck i burkiga instrument och ord som ibland är svåra att urskilja. Egentligen kanske det skramliga soundet skulle förstärka skildringen av svärta och trasig verklighet. Men istället lämnar den mig undrande kring om skivan är färdig eller inte.  

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.