Hemliga klubben – Tänk om vi dör!

Hugo Göthberg 14:26 24 Mar 2023

Medryckande, dansanta produktioner, trallvänliga refränger och gärna en text om hjärtesorg eller hopplös kärlek, har blivit ett framgångsrikt recept för hur en poplåt på svenska ska låta. Detta i egen tappning får man också med gruppen Hemliga klubbens nya EP, Tänk om vi dör!. En samling ösiga poplåtar som kvalitetsmässigt håller hög nivå, men som dessvärre missar att lämna ett bestående avtryck hos lyssnaren.

Gruppen består av Adéle Cechal, Mattias Jonsson och Gustav Gällhagen som alla är låtskrivare i grunden. De har jobbat med bland annat Myra Granberg, Molly Sandén och Felicia Takman och inte helt oväntat är också bandets egna sound och rör sig i liknande atmosfär som dessa artister. Det är ytterst familjärt, men på ett sätt att det blir till gruppens nackdel. Det är stundvis svårt att inte tänka ”har jag inte hört detta förut?”, även om det är första gången man hör låtarna. Detta är såklart inte enbart något negativt, hela EP:n osar av hitvarningar som exempelvis Jag vill inte vara din kompis (som redan fått ett uppsving på TikTok) men det är svårt att urskilja gruppens egen identitet från ett redan befintligt sorl av liknande projekt.

EP:n består av fem låtar, däribland en fantastisk cover av Bo Kaspers klassiker I samma bil, och i dessa låtar behandlas ämnen som olycklig kärlek, att våga kasta sig ut i livet och hur man hanterar en trasig vänskap. Alla är högst relaterbara ämnen som lätt fångar upp lyssnaren och bandet gör det snyggt, även om jag tror det hade lönat dem om de hade gått ännu mer på djupet då det nu lämnar en till att vilja ha lite mer.

Tänk om vi dör! doftar sommar och inrymmer en känsla som för tankarna till kommande festivalkvällar. Och i en livespelning kan jag verkligen se låtarna blomma ut. Men som ett projekt att själv ta sig tid och lyssna på i ett eget utrymme, ja, då blir det tämligen intetsägande. Det är synd för med deras otroliga låtskrivartalanger och flertalet hits i bagaget fanns alla möjligheter till att få till en fullträff, men just denna gång snubblar gruppen på mållinjen för mig. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner