Hembree - House On Fire

Sophie Winberg 00:00 24 Apr 2019

Hembree, Isaac Flynns kärleksbarn, har åkt på bananskal efter bananskal på sistone. Men det är välförtjänt medvind de åtnjutit; efter sin första putt i rätt riktning från en Super Bowl-reklam för Apple har de halkat fram via Rolling Stone-hyllningar och förbands-gig åt bland andra Elvis Costello och Phoenix, för att till slut landa i ett debutalbum.

House On Fire är en mycket väl avvägd platta. Den ramlar runt på en gyllene medelväg, proffsigt balanserad mellan rassligt hemmabygge och stram, påkostad bolagstitel. Som referenser nämner Flynn  Talking Heads, Blondie och St Vincentvilket är väl översatt i musikens ljudbild, någonstans mellan ett tight elektroniskt sound och ett organiskt, analogt sådant.

Resultatet är en platta som producerats med stor självinsikt och bra omdöme, men som i samma anda tar sig själv på lite väl stort allvar, och med det i stunder blir lite humorlös. Bandet satsar uppenbarligen på världsherravälde.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.