Hembree - House On Fire

Sophie Winberg 00:00 24 Apr 2019

Hembree, Isaac Flynns kärleksbarn, har åkt på bananskal efter bananskal på sistone. Men det är välförtjänt medvind de åtnjutit; efter sin första putt i rätt riktning från en Super Bowl-reklam för Apple har de halkat fram via Rolling Stone-hyllningar och förbands-gig åt bland andra Elvis Costello och Phoenix, för att till slut landa i ett debutalbum.

House On Fire är en mycket väl avvägd platta. Den ramlar runt på en gyllene medelväg, proffsigt balanserad mellan rassligt hemmabygge och stram, påkostad bolagstitel. Som referenser nämner Flynn  Talking Heads, Blondie och St Vincentvilket är väl översatt i musikens ljudbild, någonstans mellan ett tight elektroniskt sound och ett organiskt, analogt sådant.

Resultatet är en platta som producerats med stor självinsikt och bra omdöme, men som i samma anda tar sig själv på lite väl stort allvar, och med det i stunder blir lite humorlös. Bandet satsar uppenbarligen på världsherravälde.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!