Headie One – Edna

Morgan Storesund Skarin 00:00 11 Oct 2020

Headie One är numera ett av de stora namnen i brittisk hiphop och Edna är hans största release hittills. Den kommer med tungviktsgäster som Stormzy, Skepta och Drake. Över hela London har man ställt upp stora Headie One statyer som reklam. Men Edna lever inte riktigt upp till sin hype. 

Det liknar den typ av album som hiphopartister släppte förr. När det fanns en distinkt gräns mellan mixtape och album. Mixtapen kom på rullande band och kunde vara i vilken längd som helst, oftast av det kortare slaget. Album däremot sträckte sig gärna över 20 låtar och hade en mer extra allt känsla.

Det är ingen dum låtlista Edna erbjuder. En stabil blandning av UK Drill och andra typer av hiphop. Men det finns ingen direkt tanke, Headie One drar av fyra nästan identiska drillspår i början av albumet. Varför inte sprida ut? Eller kanske välja den bästa? 

Edna må va den största Headie One-releasen i år, men den når inte upp till samma nivå som Fred Again-samarbetet Gang från i våras. Där drillsoundets gränser breddades som aldrig förr. Det nya albumet erbjuder egentligen ingenting nytt utan fungerar snarare som en representation för vad Headie One redan är. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.