Hammerfall - Dominion

Christoffer Bertzell 00:00 1 Sep 2019

Med sitt elfte album vet vi ganska väl vad vi har att förvänta oss från en av Sveriges riktiga trotjänare inom hårdrocken. Nog för att vi kan prata om förutsägbarhet, men faktum är att det finns en mognad hos Hammerfall som har vuxit sig starkare och starkare under många år, vilket har gjort dem till en institution i svensk hårdrock. 

Bortsett från den penibla reklamjinglen (We Make) Sweden Rock så är Hammerfall anno 2019 faktiskt en stark aktör i power metal-arenan. Till skillnad från sina tidigare mer tandlösa dagar, så har låtskrivandet i dag betydligt mer hugg som känns av från band som tidiga Helloween och Manowar. Ett typexempel på kvalitativ tradition eller en bra ingång till power metal-världen.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!