Hammerfall - Dominion

Christoffer Bertzell 00:00 1 Sep 2019

Med sitt elfte album vet vi ganska väl vad vi har att förvänta oss från en av Sveriges riktiga trotjänare inom hårdrocken. Nog för att vi kan prata om förutsägbarhet, men faktum är att det finns en mognad hos Hammerfall som har vuxit sig starkare och starkare under många år, vilket har gjort dem till en institution i svensk hårdrock. 

Bortsett från den penibla reklamjinglen (We Make) Sweden Rock så är Hammerfall anno 2019 faktiskt en stark aktör i power metal-arenan. Till skillnad från sina tidigare mer tandlösa dagar, så har låtskrivandet i dag betydligt mer hugg som känns av från band som tidiga Helloween och Manowar. Ett typexempel på kvalitativ tradition eller en bra ingång till power metal-världen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.