Hammerfall - Dominion

Christoffer Bertzell 00:00 1 Sep 2019

Med sitt elfte album vet vi ganska väl vad vi har att förvänta oss från en av Sveriges riktiga trotjänare inom hårdrocken. Nog för att vi kan prata om förutsägbarhet, men faktum är att det finns en mognad hos Hammerfall som har vuxit sig starkare och starkare under många år, vilket har gjort dem till en institution i svensk hårdrock. 

Bortsett från den penibla reklamjinglen (We Make) Sweden Rock så är Hammerfall anno 2019 faktiskt en stark aktör i power metal-arenan. Till skillnad från sina tidigare mer tandlösa dagar, så har låtskrivandet i dag betydligt mer hugg som känns av från band som tidiga Helloween och Manowar. Ett typexempel på kvalitativ tradition eller en bra ingång till power metal-världen.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av