HAIM - Women in Music Pt. III

Tina Rosenfink 00:00 27 Jun 2020

Det är som att Haim lever i en stillsam film som utspelar sig i ett solgult Los Angeles, där ledorden är melankoli och mållöshet. Women in Music Pt. III är som gjord för långsamma bilfärder från storstan ut till platser där det är lättare att andas. 

Under arbetet med albumet genomgick systrarna Danielle, Este och Alana en depression som fått färga slutprodukten. Det finns både subtil svärta såväl som påtaglig ångest, de panikartade väsandet i bakgrunden på All that ever mattered är minst sagt berörande. Ett annat starkt spår är Man from the Magazine som syftar till de sexistiska frågor som journalister ofta ställer. 

Vidare på Women in Music Pt. III finner vi Haims hommage till några av musikhistoriens största verk. Summer Girl är inspirerad av Lou Reeds Walk on the Wild Side, och på Up From a Dream är musiken influerad av Led Zeppelin. 

Haim är kända för sina målande men något otydliga texter som går hand i hand med deras Fleetwood Mac-hyllningar. Personligen gör albumet mig mer rastlös än rofylld trots dess mellow stämning, och det är nog systrarnas intention - vi får inte bli för bekväma i denna skeva tillvaro. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Summer Walker – Life On Earth

Efter debutalbumet Over It stod det klart att Atlanta hade fått en ny r&b-drottning. Summer Walkers inkännande slow jams har inte bara charmat fans världen över, hela OVO med Drake i spetsen har också fastnat. Det märkets inte minst när Drake hoppade på remixen av Summer Walkers magiska Girls Need Love. Men att bli känd över natt är inte lätt. I slutet av förra året ställde Walker in majoriteten av spelningarna på sin turné på grund av sin sociala ångest. Hon hintade också om att hon var klar med musiken för gott via sin Instagram.

The Jayhawks — Xoxo

Som inget annat band har The Jayhawks ingredienserna för att vara ett nytt The Band. Den genuina hantverksskickligheten. De musikaliska rötterna och en bredd som är häpnadsväckande. I Gary Louris en frontperson med gudabenådad förmåga att skriva till synes enkla midtempolåtar som redan i första strofen fångar med sin unika känslokrok, och som kryddas av ultimata vokalstämmor. En låtkatalog som därmed är fylld av klassiker och borde-vara-klassiker.

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!