HAIM - Women in Music Pt. III

Tina Rosenfink 00:00 27 Jun 2020

Det är som att Haim lever i en stillsam film som utspelar sig i ett solgult Los Angeles, där ledorden är melankoli och mållöshet. Women in Music Pt. III är som gjord för långsamma bilfärder från storstan ut till platser där det är lättare att andas. 

Under arbetet med albumet genomgick systrarna Danielle, Este och Alana en depression som fått färga slutprodukten. Det finns både subtil svärta såväl som påtaglig ångest, de panikartade väsandet i bakgrunden på All that ever mattered är minst sagt berörande. Ett annat starkt spår är Man from the Magazine som syftar till de sexistiska frågor som journalister ofta ställer. 

Vidare på Women in Music Pt. III finner vi Haims hommage till några av musikhistoriens största verk. Summer Girl är inspirerad av Lou Reeds Walk on the Wild Side, och på Up From a Dream är musiken influerad av Led Zeppelin. 

Haim är kända för sina målande men något otydliga texter som går hand i hand med deras Fleetwood Mac-hyllningar. Personligen gör albumet mig mer rastlös än rofylld trots dess mellow stämning, och det är nog systrarnas intention - vi får inte bli för bekväma i denna skeva tillvaro. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Migi - Bättre tider

På sin debut-ep lyckas inte Migi bevisa mycket. Rapparen har precis som en annan nykomling, Macky, franska som andra- eller i det här fallet förstaspråk. Men till skillnad från Macky tar Migi inte lika tydliga influenser från den franska rapen. 

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.