Grillat & Grändy - Kör vi tills att dör vi

camila astorga diaz 00:00 28 May 2015

 

Det kan inte nog understrykas hur viktiga Grillat & Grändy, eller Sabo och Fille som de också kallar sig, är för det svenska musiklandskapet. Bland gästerna bör nämnas Rosh, vars verser bränner solkatter i huden. Där andra står och stampar stelt, där andra väger orden mot varandra som om det var tyngden som var avgörande, så väljer Grillat & Grändy att hitta en ton som varken är mjuk eller tillmötesgående. Det finns ett allvar som inte bara är lekfullt men som också tillåter sig att vara längtande och tramsigt.

 

Fille spelar upp scener utanför klubben som med sin realism greppar en. Lyssna på Jag har fakking fått lön för rader som drabbar en någonstans bakom alla skyddsmurar. Som att man träffar nån och vill göra ”verklighet av en facebookchatt”. Det är som ett draperi av diamanter, som man passerar bara för att backa bak och passera igen.

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Com Truise – Persuasion System

Seth Haley är sällan särskilt hitfokuserad, men brukar ändå ha någon form av lättillgänglighet i sin musik. Här har han struntat i allt sådant, för att istället utforska ljudkollage, slowmotion-trap och smuts-balearic. Persuasion System låter som att sväva runt i en rymdraket som fått motorfel. Det är långsamt, tropiskt, retrofuturistiskt, dimmigt och gnissligt. Melodierna är skeva och glitchiga och väldigt filmiska och det instrumentala förvandlar hela skivan till ett soundtrack. Kul som koncept, men inte helt lyckat irl.

 

The Royal Concept - The Man Without Qualities

Stockholmsbaserade The Royal Concept startade 2010. De nådde snabbt stor publik via flera strategiska musikplaceringar i TV-spel och TV-serier, och med mantrat ”varför ändra ett vinnande koncept” i bakhuvudet är den nya plattan är full av spår med samma potential.