Girlhood - Girlhood

Sofie Andersson 00:00 25 Oct 2020

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Den självbetitlade skivan lyfter tak, lockar fram glädjerus, sätter kroppen i rörelse likväl tröstar, lugnar och omfamnar. Cavanna och Pinchbeck har lyckats skapa musik både för den stora scenen likväl den intima. Albumet är av neo-soul stil, med både funk, groove, jazz och sena 80-tals hiphop element. Men också moderna elektroniska inslag. En salig blandning, som friskt vågat, vinner mark. 

Refrängerna låter nästintill körade och textmässigt sker ordföljder melodiskt och naturligt. Hela tiden med ett ledande beat. En sann fröjd! Tänker på Fugees, Lauren Hill och Erykah Badu. Inga små namn, jag vet. Men Girlhood är inte heller av små visioner.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!