Gauche - A People's History of Gauche

Tina Rosenfink 00:00 16 Jul 2019

A People's History of Gauche är en total urladdning. All ilska, frustration och panik väller ur frontkvinnan Mary Jane Regalados inre och ut i en punkig explosion. Men trots det är inte Gauche ensidiga, utan balanserar mörker och fördärv med ljusglimtar, groovy 70-tals vibbar och relaterbara texter.

Copper Woman är skivans bästa låt. Regalados sjunger högt om att hon inte är hel där hon befinner sig, dock så känns det bättre att vara där än på jakt efter rus och upplevelser. Fomo kan dra åt helvete alltså, och det är den viktigaste lärdomen en 20-åring kan få. Under sommaren kryper rastlösheten i en, och vem hade kunnat tro att en snabb punkskiva var botemedlet? 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.